Kraamhotel Moeder & Kindcentrum Bravis

 

Het Moeder & Kindcentrum is een initiatief van het Bravis ziekenhuis in samenwerking met Kraamcentrum DAT, De Provinciale Kraamzorg, Lunavi Kraamzorg en de eerstelijns verloskundigenpraktijken uit de regio. Om in de toekomst aan de kwaliteitseisen op het gebied van veilige zorg te blijven voldoen, worden kennis en kunde hier gebundeld en wordt de zorg rondom de geboorte op één plaats geconcentreerd.

Op 26 mei 2015 is het kraamhotel officieel geopend en ben je welkom om te bevallen en te verblijven. Het kraamhotel wordt geëxploiteerd door Kraamcentrum DAT en Dé Provinciale Kraamzorg/Lunavi Kraamzorg. Er zijn 24 uur per dag kraamverzorgenden aanwezig voor het verlenen van professionele zorg en het geven van persoonlijke aandacht.

In de bevalsuites vinden de bevallingen plaats. Hier hebben we de beschikking over baarkrukken en over een speciaal bevalbad. Na de bevalling kun je jouw kraamtijd doorbrengen in één van de 5 luxe, comfortabele en huiselijke kraamsuites van het kraamhotel of – wanneer jouw kindje in een couveuse ligt – in een couveusesuite. Deze eenpersoonssuites zijn van alle benodigdheden voorzien: zo heeft iedere kamer een logeerbed, een kitchenette en een eigen wc en douche of bad. Uiteraard is het ook mogelijk om  bezoek te ontvangen in je eigen kraamsuite. Hiervoor hanteren we geen vaste bezoektijden.

Je kunt zelf bepalen hoe lang je in het kraamhotel wilt verblijven met een maximum van 8 dagen (afhankelijk van je zorgverzekering). Wil je maar één of enkele dagen in het kraamhotel verblijven, dan zal een van de kraamzorgorganisaties de kraamzorg aansluitend aan je verblijf in het kraamhotel thuis voortzetten.

Voordelen van verblijven in het kraamhotel

  • Gezin bij elkaar. In het Moeder & Kind Centrum hechten we veel waarde aan gezinsgerichte zorg. Dit betekent dat jij en je kindje nooit van elkaar gescheiden worden. Je blijft de gehele kraamtijd bij elkaar. Heeft je kindje extra zorg nodig, dan vindt deze zorg op de couveusesuite plaats. Bovendien is er zowel in de kraamsuite als in de couveusesuite een logeerbed aanwezig voor je partner. Deze kan altijd blijven slapen.
  • 24 uur zorg. Dag en nacht staan gediplomeerde kraamverzorgenden voor jou, je kindje en je partner klaar.
  • Luxe en comfort. Alle kraamsuites zijn sfeervol ingericht en alle voorzieningen zijn aanwezig, zodat je in alle rust kunt genieten van je kraamtijd.
  • Veiligheid. Mocht het nodig zijn dan zijn alle medische faciliteiten dichtbij. Er is zelfs een rechtstreekse verbinding met het OK-complex van het ziekenhuis.
  • Samenwerking. Door de intensieve samenwerking tussen de verschillende partners in de keten (gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen, kraamzorgorganisaties) is er een naadloze overgang van zorg.

Kosten

Bevallen en/of verblijven in het kraamhotel wordt vergoed door je zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk je zorgverzekeraar en eventuele aanvullende verzekering. Wij adviseren je daarom de mogelijkheden na te vragen bij je verzekeraar. Naast de wettelijke eigen bijdrage betaalt u per dag een vast bedrag voor de materialen die nodig zijn voor de verzorging van jou en je baby en de maaltijden. Een volledig overzicht van de kosten staat hieronder.

Aanmelden

Heb je je al bij ons aangemeld voor thuiskraamzorg en wil je dit alsnog combineren met een verblijf in het kraamhotel? Dat kan. Neem hiervoor contact met ons op via 0165-34 13 34. Heb je je nog niet aangemeld dan kan dit alsnog door met ons te bellen of door je online aan te melden via de website.

Overzicht kosten kraamhotel Bravis

(per 01-01-2017, prijswijzigingen voorbehouden)

Voor verblijf in het kraamhotel geldt dezelfde wettelijke eigen bijdrage als voor de reguliere thuiskraamzorg van €4,30 per uur.

De hoogte van de eigen bijdrage wordt jaarlijks door de NZA (Nederlandse ZorgAutoriteit) vastgesteld. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering krijgt u deze eigen bijdrage gedeeltelijke of volledige vergoed. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

 

 Verplichte kosten: Bedrag in euro
 Eigen bijdrage per dag (= 8 uur)

 Basispakket, bestaande uit verbandmiddelen, babyvoeding, hulpmiddelen  bij borstvoeding, televisie en internet

34,40

19,90 per dag

 Optionele kosten:
Overnachting partner

Overige producten*:

- Maaltijden

- Onbeperkt koffie/thee voor bezoek

- Extra ontbijt of lunch

- Extra warme maaltijd

– Chocolade flikken met muisjes (zakje)

- Pakketje met rol beschuit, muisjes en boter

Producten minibar*:

- Frisdrank

- Chocomel

- Bier

- Witte of rode wijn

- Fles prosecco met glazen (ook alcoholvrije prosecco beschikbaar voor moeders die borstvoeding geven)

- Bravis badjas

- Uitrijdkaartje

* Deze producten worden door het ziekenhuis in rekening gebracht en dient u bij vertrek  contant of per pin te betalen. De  kosten van eigen bijdrage, basispakket en/of overnachting partner worden door uw kraamorganisatie via een factuur achteraf in rekening gebracht.

17,50 per dag
 
 

variabel

5,00

5,00

8,50

2,10

4,95

 

 

1,00

1,20

1,50

2,50

12,50

24,95

1,50

 

 

SPOED CONTACT