Voorlichtingsavond borstvoeding

 

Veel ouders denken tijdens de zwangerschap na over alles wat met de baby te maken heeft. Wat voor spullen hebben we nodig voor de baby? Welke kleuren kiezen we om de babykamer mee in te richten? Welke kinderwagen is handig en leuk? Informatie inwinnen over de voeding voor de baby is minstens zo belangrijk. Het is een eerste levensbehoefte voor de baby. De voedingskeuze van de ouders voor hun baby heeft direct en indirect gevolgen voor zijn/haar gezondheid.

Wij willen ouders graag in de gelegenheid stellen om informatie te geven over de voordelen van borstvoeding. Dit doen we door een borstvoedinginformatieavond aan te bieden voor alle aanstaande ouders. De avond wordt gegeven door onze lactatiekundige Monique van ’t Zelfde.

De avond bestaat uit 3 delen:
Tijdens de inloop wordt dan een korte film getoond van 15 minuten die vooral over het aanleggen gaat.

  • Eerste deel infoavond aan de hand van een Powerpoint presentatie
  • Korte pauze voor koffie en thee van 15 minuten
  • Tweede deel van de infoavond

Tijdens de informatieavond worden de voordelen van borstvoeding op een rijtje gezet en de praktijk over het geven van borstvoeding besproken. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
Aan het eind van 1,5- 2 uur durende informatieavond weten ouders het verschil tussen het geven van borst of kunstvoeding. Ouders kunnen dan een weloverwogen keuze maken over de voeding voor hun baby.

Onderzoek heeft uitgewezen dat als ouders zich tijdens de zwangerschap voorbereiden op het geven van borstvoeding dit de kans van slagen vergroot. Tot op de infoavond! De koffie/thee staat klaar.

De avonden worden gehouden van 19.45 - 21.30 uur en worden op de volgende data en locatie georganiseerd:

Kraamcentrum DAT
Gevestigd in gezondheidscentrum Care & Wellness
Langstraat 11-12
3162 WC Rhoon- Poortland

2017 Jan Feb Mrt April Mei Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
8 27 12 7

Je kan je telefonisch aanmelden via tel. 0180 - 69 00 06

Op elke avond is er natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen. Natuurlijk zijn de partners en baby’s ook van harte welkom. Deze avonden zijn gratis als je ingeschreven staat bij Kraamcentrum DAT.

SPOED CONTACT