Actief zwanger

 

Ben jij een vrouw die niet negen maanden gaat stilzitten, maar actief bezig wil zijn?
Dan is Actief Zwanger zeker iets voor jou!

Wat kun je verwachten?

Actief zwanger is een vorm van verantwoord fitnessen onder begeleiding van een fysiotherapeut tijdens en na je zwangerschap.

Twee ervaren fysiotherapeuten Nicole Peters en Mirella de Zeeuw begeleiden je graag door middel van een speciaal fitness programma door je zwangerschap heen en zorgen ervoor dat je na de bevalling zo snel mogelijk weer de oude bent.

Waarom Actief Zwanger?

Lichaamsbeweging is goed voor de bloeds-omloop, wat goed is voor je ongeboren kind. Bewegen zorgt ervoor dat er meer bloed en voeding naar je kind stroomt. Onderzoek toont aan dat als je voldoende beweegt je minder kans hebt op verstopping, vochtophoping, spataderen, rugpijn en vermoedheid. Het risico op zwangerschaps-diabetes wordt verminderd met 50%, het risico op zwangerschapsvergiftiging met 35%. Vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap komen gemiddeld 2,5 kilo minder aan en komen na de bevalling makkelijker terug op het oude gewicht. De training zorgt voor een sneller en beter herstel na de zwangerschap.

 Hoe gaat het in zijn werk?

Voordat je gaat trainen is er een intakegesprek met een van ons beide. We houden rekening met persoonlijke wensen en maken gebruik van de Body Mass Index. Je oefenschema wordt aangepast aan het stadium waarin je op dat moment tijdens of na je zwangerschap verkeert. We richten ons op kracht, stabiliteit en conditie.

Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van :

  • Cardioapparatuur
  • Vrije oefenvormen
  • Pulley’s
  • Fitnessapparatuur
  • Vrije gewichten
  • Kinesis (nieuw!)

We trainen met een kleine groep van maximaal acht personen. Je traint 2x per week onder begeleiding. Instappen kan op ieder willekeurig moment. Tijdens de zwangerschap kan je blijven trainen zolang je je prettig voelt en na de bevalling adviseren we te starten met fitness tussen de vier en zes weken.

Gegeven door:

Nicole Peters/ Mirella de Zeeuw

Tel: 0181-635269 
e-mail:info@praktijk-waterland.nl

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT dan krijg je 25% korting op de cursus.

Je kan je via de docente aanmelden voor de cursus.

SPOED CONTACT