Bodyprint Nederland

 

Bodyprint Nederland is gevestigd in Ouddorp op het eiland Goeree-Overflakkee. We maken 3D scans en kunnen deze scans omzetten tot een digitaal beeld, die we vervolgens met een 3D printer uit printen. We focussen ons voornamelijk op het menselijk lichaam, echter kunnen we ook andere objecten inscannen en hier 3D beelden van maken. 

Werkwijze

Nadat je wensen besproken zijn, starten we met de 3D bodyscan. Je gaat op een draaiend plateau staan en met een speciale 3D camera scannen we je lichaam in. De camera werkt met dezelfde technologie als een gewone camera of telefoon, alleen maakt deze camera een aantal duizenden foto’s in een paar minuten, die samen tot een 3D beeld vormen. Het is dus absoluut niet schadelijk voor jou (en voor je baby). Wanneer je last hebt van epilepsie, is het niet verstandig om een 3D bodyscan te laten maken gezien dit je kan prikkelen. Bij een lichte vorm raden we je aan om een oogmasker te gebruiken. Desondanks blijft het wel je eigen verantwoording en risico. Het enige wat jij dus moet doen is zo stil mogelijk te blijven staan en wij doen de rest. De totale scantijd bedraagt tussen de 2-5 minuten (afhankelijk van het te scannen lichaamsdeel/-delen). 

Na de scan bekijken we het 3D beeld en kunnen eventuele oneffenheden wegwerken, zoals cellulitis, littekens of als je je tepels wat wilt verzachten. We gaan niet modeleren, maar maken wel de mooiste versie van je beeldje. De totale afspraak zal ongeveer een uur duren (afhankelijk van de scan duur).

Als je tevreden bent met het 3D model dan ronden we de afspraak met je af. Mocht de bewerking te lang duren, dan sturen we je een filmpje van het model nadat we je model bewerkt hebben.

Na de afspraak gaan wij voor je aan de slag om het beeldje te printen. We werken met biologisch afbreekbaar PLA filament (kunststof). Dit materiaal is enorm sterk en wordt gemaakt van zetmeelrijke planten, zoals bieten en aardappelen. Bij 3D print zijn de mogelijkheden enorm. Je kunt uit allerlei soorten kleuren kiezen, maar ook uit verschillende materialen zoals hout-, metaal- en steenfilament, zodat het beeldje net weer een andere uitstraling krijgt. 

Afhankelijk van de materiaal keuze duurt het uiterlijk 6 weken voordat je beeldje klaar is. Dit heeft te maken dat sommige materialen een langere nabewerking nodig hebben. Als je beeldje klaar is, brengen we je hiervan op de hoogte om een ophaalafspraak in te plannen, of we sturen het (tegen verzendkosten) naar je toe

Praktische informatie

Heeft u vragen dan mag u altijd contact met ons opnemen. Dat kan via 0187 - 21 70 27 of per mail info@bodyprintnederland.nl

Wij bieden verschillende arrangementen aan. Kijk voor alle informatie op onze website.

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT? Dan ontvang je 50,00 euro korting.

SPOED CONTACT