Samen Bevallen

 
Je zwangerschap is een bijzondere en vooral ook een spannende tijd. Er verandert veel en je komt voor veel onbekende dingen te staan. Zeker als je je eerste kindje verwacht is alles nog nieuw. Hoe gaat een bevalling en hoe begint het? Waar ga ik bevallen? Thuis of in het ziekenhuis? Tijdens de cursus Samen Bevallen wordt er op deze en andere vragen antwoord gegeven en samen met jullie nagedacht over wat bevallen nu is en wat voor verschillende opties er zijn. Zo krijgen jullie een goed beeld over je bevalling en over wat je wel en niet zou willen.
 
Waarom een cursus bij Samen Bevallen?
Een cursus Samen Bevallen neemt veel onzekerheden en vragen weg en bereidt jullie voor op de bevalling. Van te voren weet je niet hoe je bevalling gaat lopen, maar als je goed voorbereid de bevalling in gaat, is de kans groot dat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op de bevalling. Een kindje op de wereld zetten is niet zomaar iets en wordt vaak omschreven als een levensveranderende gebeurtenis. Je hierop voorbereiden is dan ook geen overbodige luxe. Als je positief op je bevalling terug kan kijken, helpt dat ook mee aan het versterken van de band tussen ouders en kind.
 
Waarom een cursus samen met je partner?
Samen Bevallen is een cursus die je samen met je partner doet. Je partner is alle 7 avonden actief betrokken bij de zwangerschapscursus en wordt net als de zwangere helemaal klaargestoomd voor de bevalling. Doordat jullie straks allebei dezelfde informatie hebben gehoord en dezelfde oefeningen en technieken hebben geleerd zijn jullie straks tijdens de bevalling goed op elkaar ingespeeld. Hierdoor kan de partner de zwangere goed ondersteunen en helpen tijdens de bevalling. Die ondersteuning is straks tijdens de bevalling van onschatbare waarde. Als partner sta je dus niet hulpeloos langs de zijlijn, maar help je actief mee om jullie kindje geboren te laten worden.
 
Is het wel wat voor ons?
De cursus Samen Bevallen in Axel is een praktische cursus waarin jullie de theorie over bevallen leren en handvaten krijgen om in de praktijk te gebruiken. De complete cursus wordt in groepsverband gegeven waardoor je in contact komt met andere stellen die in dezelfde zwangerschapsfase zitten. Ook voor de partners is het fijn om herkenning te vinden bij andere partners. De cursussen zijn hierdoor gezellig en leerzaam en worden vaak als een avondje uit gezien!
 
Aanmelden
De Samen Bevallen cursus Axel wordt gegeven bij de cursusleidster thuis aan de rand van Axel.
Je kan je aanmelden door het formulier in te vullen op de website www.zwangerzeeland.nl.
Hier kan je ook terecht voor meer informatie. Je kan ook telefonisch contact opnemen met docente Ariette Hoogerdijk via tel. 06 - 39 08 03 82 of een mailtje sturen naar info@zwangerzeeland.nl.

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT? Dan kan je je waardebon inleveren voor 50,00 korting op de cursus Samen Bevallen.

SPOED CONTACT