Mededeling

Het kraamhotel is per 1 december 2023 gesloten. We zijn echter alweer in gesprek met het Bravis ziekenhuis om te kijken hoe en in welke vorm we het kraamhotel ook in 2024 weer kunnen realiseren. Streven is om medio voorjaar 2024 de deuren weer te openen. Zodra hier meer duidelijkheid over is zullen we dat communiceren.

Mochten er in de tussentijd vragen zijn over het kraamhotel, dan kan je ons uiteraard telefonisch bereiken op 0165 - 34 13 34 of per mail via kraamhotel@kraamcentrumdat.nl

Inleiding

Door het structurele personeelstekort in de sector worden we in tijden van nood gedwongen om met elkaar tot een creatieve oplossing te komen. We hebben op korte termijn zeer intensief samengewerkt met als mooie uitkomst de opening van een kraamhotel. Dit concept biedt ons de mogelijkheid om iedere zwangere in deze regio de zorg te kunnen bieden die ze nodig heeft.

Vanaf 1 juli t/m 30 september 2023 openen wij de deuren van ons nieuwe kraamhotel in het Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom en ben je samen met je baby en partner welkom om te verblijven. Het kraamhotel is een initiatief Kraamcentrum DAT en Lunavi Kraamzorg en is in samenwerking met het Bravis Ziekenhuis en zorgverzekeraars CZ en VGZ gerealiseerd. De kraamverzorgenden die in het kraamhotel werken zijn werkzaam bij een van de twee deelnemende kraamzorgorganisaties.

Die eerste dagen na je bevalling zijn heel bijzonder, maar ook best spannend. Door te kiezen voor een verblijf in ons kraamhotel, ben je dag en nacht verzekerd van professionele zorg en ondersteuning voor jou en je kindje. Je bent dan 24 uur per dag in handen van onze ervaren kraamverzorgenden. Zij verzorgen jou en je kindje in die eerste dagen, geven advies over de dagelijkse verzorging en begeleiden je tijdens voedingsmomenten. Zo geven we jou de rust om op krachten te komen en zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent wanneer je na je verblijf in het kraamhotel naar huis gaat.

Wat neem je mee?
o (Nacht)kleding en ondergoed voor jezelf
o Toiletartikelen
o Slippers/pantoffels
o Kleertjes voor je kindje
o Eigen flesjes en voeding indien je flesvoeding gaat geven
o Kraampakket dat je ontvangen hebt van je zorgverzekeraar
o Ons kraamzorgdossier dat je bij de intake hebt gekregen

o Vergeet je mobiele telefoon met oplader niet!

Verblijf
Je bent uiteraard zelf vrij om te bepalen hoe lang je in het kraamhotel wilt verblijven. We adviseren echter om zeker bij een eerste kindje minimaal 3 dagen te verblijven zodat de eerste basis van goede kraamzorg is gelegd.

Afhankelijk van de beschikbare capaciteit in personeel op het moment van ontslag en afhankelijk van de situatie van moeder en kind, zal er afgestemd worden hoe de kraamzorg thuis georganiseerd zal worden. Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg je volledige  kraamperiode in het kraamhotel door te brengen, mits er voor deze periode een kraamsuite beschikbaar is. Ook als je bij een andere zorgverzekeraar bent verzekerd dan CZ of VGZ ben je van harte welkom!

Kraamsuites
Wanneer je kiest voor het kraamhotel, dan verblijven jij, je baby en partner in een eigen comfortabele kraamsuite. In totaal hebben we 9 kraamsuites beschikbaar op de afdeling. Iedere kraamsuite heeft een eigen badkamer, ledikantje, babybadje, commode, koelkastje en televisie. Ook is er in iedere kraamsuite een logeerbed aanwezig zodat je partner altijd kan blijven slapen. Alle kraamsuites zijn sfeervol ingericht en alle voorzieningen zijn aanwezig, zodat je in alle rust kunt genieten van je kraamtijd. In het  hele kraamhotel heb je de beschikking over gratis WIFI. De kraamsuite wordt elke dag schoongemaakt, je bed wordt verschoond en je handdoeken verwisseld.

Bezoek
Uiteraard is er de mogelijkheid om kraambezoek te ontvangen. Het bezoek kan je ontvangen in je eigen kraamsuite of in de  familiekamer. Voor het kraambezoek hanteren we dezelfde regels en tijden als het ziekenhuis. Er mogen maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd ontvangen worden op de kamer. Tussen 13.00-16.00 uur en na 20.00 uur is er geen bezoek mogelijk. Dan is het rusttijd voor de kraamvrouwen. Gezinsleden wordt niet gezien als bezoek en zijn ten alle tijden welkom!

Maaltijden
Je maaltijden worden door ons verzorgd, maar je kunt ook zelf maaltijden meenemen. Er is een magnetron aanwezig in de centrale keuken voor gemeenschappelijk gebruik. Hier kan je ook koffie en thee halen. Ontbijt, lunch en diner serveren we op je kamer.

Voor de warme maaltijd bieden we je twee mogelijkheden. Je kunt dagelijks een maaltijd bestellen die via het ziekenhuis wordt verstrekt. Je hebt daarbij iedere dag de keuze uit twee verschillende warme maaltijden en een nagerecht. Als bijgerecht is er standaard een verse rauwkostsalade voorzien. 
Een tweede mogelijkheid is om zelf je maaltijd te halen in Bravis Plaza, het restaurant in het ziekenhuis. Hier worden diverse warme maaltijden geserveerd van 16.30 tot 19.00 uur. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende broodjes, een uitgebreid salade buffet, warme snacks, tosti’s uitsmijters en frietjes. Je kan ervoor kiezen deze maaltijd mee te nemen naar je kraamsuite of om gezellig in het restaurant te blijven eten.
Er zijn geen kosten verbonden aan de maaltijden voor de kraamvrouw. Uiteraard is het voor gezinsleden mogelijk om te blijven eten. De kosten voor deze maaltijden zijn voor eigen rekening en worden middels een factuur aan het einde van de kraamperiode bij je in rekening gebracht.

Parkeren
Voor parkeren kan je terecht op de parkeerterreinen van het Bravis Ziekenhuis Bergen op Zoom. Hier geldt betaald parkeren. De parkeerterreinen zijn dan ook voorzien van een slagboom. Op het parkeerterrein zijn laadpalen aanwezig voor het eventueel opladen van elektrische auto’s. Er is dagelijks 1 gratis uitrijkaart per klant beschikbaar.

Route
Ben je bevallen in het Bravis Moeder & Kindcentrum?
Dan kan je via de volgende route richting het kraamhotel;
1. Je verlaat het Moeder & Kindcentrum en gaat linksaf;
2. Je loopt onder de witte overkapping door en komt in het ziekenhuis terecht;
3. Vervolgens kom je in de centrale hal terecht;
4. Je gaat richting de lift en kiest voor afdeling 5, waar het kraamhotel zich bevindt;
5. Uit de lift ga linksaf naar het kraamhotel.

Kom je van buiten het Bravis Ziekenhuis omdat je op een andere locatie bent bevallen, dan volg je bovenstaande route vanaf stap 3.

Kosten
Voor jouw verblijf in het kraamhotel geldt dezelfde wettelijke eigen bijdrage als voor de reguliere thuiskraamzorg. Deze eigen bijdrage betaal je over het aantal geleverde uren kraamzorg. De hoogte van de eigen bijdrage wordt jaarlijks door de overheid vastgesteld en bedraagt voor 2024 € 5,10 per uur. Bij een dag verblijf in het kraamhotel wordt er 8 uur in rekening gebracht.
Afhankelijk van je zorgverzekeraar en eventueel aanvullende verzekering krijg je deze eigen bijdrage gedeeltelijke of volledig vergoed. Informeer  hiernaar bij jouw zorg verzekeraar. Eventuele kosten voor extra maaltijden en/of overnachting van de partner komen voor eigen rekening. Hieronder vind je een overzicht van alle kosten:

Eigen bijdrage per dag (= 8 uur)         € 38,40
Overnachting partner                          € 15,00 per nacht
Extra ontbijt of lunch                           € 3,00
Extra warme maaltijd                          € 7,50
Extra uitrijkaartje parkeren                € 1,50

Aanmelden
Heb je naar interesse om te verblijven in het kraamhotel?

Stuur dan een mailtje naar kraamhotel@kraamcentrumdat.nl met je gegevens (meisjesnaam, geboortedatum, cliëntnummer, woonplaats) en het aantal dagen dat je wenst te verblijven.