Kraamzorg bij Kraamcentrum DAT

Kraamzorg bij Kraamcentrum DAT

 

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met je baby, je herstelt van de bevalling en jullie gezin staat volop in de belangstelling.
De kraamverzorgende assisteert de verloskundige of de huisarts bij de bevalling, verzorgt moeder en kind en voert daarbij de noodzakelijke controles uit, geeft adviezen en voorlichting over de verzorging, dagindeling en voeding en biedt ondersteuning aan de nieuwe gezinssituatie.
Daarnaast doet de kraamverzorgende licht huishoudelijk werk, en ontvangt het bezoek.

Op de volgende pagina’s wordt meer uitleg gegeven over onze kraamzorg. In een aantal gevallen gebruiken we woorden die we hieronder uitleggen. Ten alle tijden geldt dat als er ook maar iets onduidelijk is, je kunt bellen. We helpen je graag!

Voordat je verder leest, willen we de volgende termen uitleggen:

 

Verloskundige

In de volksmond ook wel vroedvrouw genoemd. Zij is degene die de bevalling leidt, maar ook voor de bevalling de controles uitvoert bij jou en je te verwachten baby.

Kraamverzorgende

Iemand die tijdens de bevalling de verloskundige assisteert en de eerste week uitleg geeft, ondersteuning aan de nieuwe gezinssituatie biedt en controles uitvoert bij moeder en kind.

Kraamvrouw

De belangrijkste persoon 🙂 de net bevallen moeder

Klik hieronder op de betreffende pagina’s voor de rubriek Kraamzorg of gebruik het menu.

SPOED CONTACT