Lactatiekundigen

Kraamcentrum DAT heeft eigen lactatiekundigen in dienst. Zij begeleiden moeders en baby’s bij het geven van borstvoeding. Ze geven ook scholingen op het gebied van borstvoeding aan onze kraamverzorgenden.
Een goede start in de kraamtijd is heel belangrijk. Pijnloos voeden en een baby die goed groeit zijn belangrijke voorwaarden. Gelukkig gaat het geven van borstvoeding vaak goed.

Helaas niet altijd. Soms verloopt de borstvoeding niet naar wens. Pijn veroorzaakt door tepelkloven hoort niet bij borstvoeding!

Smeren met zalfjes is symptoombestrijding maar lost uiteindelijk niets op. De problemen moeten bij de oorzaak worden aangepakt. Vrouwen blijven jammer genoeg te lang rondlopen met klachten en dat is onnodig. Moeders worden onzeker en het neemt het fijne gevoel weg wat borstvoeding je zeker kan geven.

Voorkom teleurstelling en neem bij klachten zo snel mogelijk contact op met een lactatiekundige, dan kunnen jij en je baby weer van borstvoeding genieten.

Wat kan een lactatiekundige voor je betekenen?
De meeste moeders ondervinden weinig of geen problemen bij het geven van borstvoeding. Als de borstvoeding echter niet naar wens verloopt en er ontstaan vragen en problemen, kan een lactatiekundige met haar specialistische kennis hulp bieden. Een lactatiekundige kan hulp bieden bij de volgende situaties:

Gratis spreekuur
Klanten en kraamverzorgenden van Kraamcentrum DAT mogen gratis contact opnemen met onze lactatiekundigen. Het borstvoedingspreekuur is elke werkdag tussen 10:30 en 12:00 uur en bedoeld voor allerlei borstvoedingsvragen.
Je kunt ze bellen voor overleg tijdens, maar ook na je kraamperiode.

Voor dringende vragen of een consult aan huis kun je ten alle tijden de voicemail inspreken, je wordt dezelfde dag nog terug gebeld.

Lactatiekundigen:

Regio Zeeland
Bianca Izeboud
Tel. 06 - 430 600 84
www.lactatiekundigebianca.nl

Regio Zuid-Holland
Bianca Izeboud
Tel. 06 – 430 600 84
www.lactatiekundigebianca.nl

Regio Brabant
Jeanine Struijk
Op werkdagen tel. 088 – 560 2000
lactatiekundige@twb.nl

Je krijgt een telefoniste aan de lijn die jouw boodschap doorgeeft aan de lactatiekundige. Die zal je vervolgens terugbellen.

Ben je aanvullend verzekerd, dan wordt je consult bij vrijwel elke verzekeraar vergoed. Telefonische consulten zijn voor klanten van Kraamcentrum DAT volledig gratis