Voor de papa’s

De zwangerschapstest heeft het uitgewezen: ze is zwanger . Een baby op komst ! Paniek of toch niet? In ieder geval gaat het gebeuren: jij wordt papa ! En papa worden is een bijzonder iets.

Veel aanstaande papa’s twijfelen of ze wel klaar zijn voor het vaderschap. Ook als zij gek zijn op hun partner en zeker weten dat ze een gezin willen. “Wat staat me te wachten?”, is een vraag die misschien wel eens door je hoofd spookt.

Maak je geen zorgen
De meeste mannen zijn niet 24 uur per dag bezig met de zwangerschap, terwijl veel vrouwen dat wel zijn. Logisch, want jij voelt niks in je buik. Misschien klopt het klassieke verhaal bij jullie ook: jij bereid je voor door de kinderkamer op orde te maken en je partner leest boeken en tijdschriften over zwangerschap en kan er uren over praten. Door mee te gaan op cursus of naar controle, gaat het voor jou ook meer leven. Je hebt nog ruim de tijd om aan het idee te wennen dat jij vader wordt.

Klik hieronder op de links voor tips en praktische zaken, ook hebben we een aantal externe links opgenomen. Ook voor papa’s geldt, heb je vragen bel of mail gerust !