Piuravida Ouddorp

 

Piuravida is een nieuw uniek concept voor baby en ouders. We zijn gevestigd in Ouddorp.

Je baby is welkom vanaf 14 dagen (als het navelstompje eraf is) tot en met 12 maanden. 

Breng een bezoek aan Piuravida voor heerlijke ontspanning en een leuke ervaring. Naast het ultieme genieten, brengt het floaten en de babymassage (shantala) zowel fysiek als mentaal positieve effecten op jouw en je baby. Naast ontspanning biedt je bezoek aan Piuravida ook verlichting bij klachten als reflux, buikkrampjes, overstrekken en versterkt de band tussen ouders en kind.

Piuravida is een kleine spa’s met maar 2 jacuzzi’s. Hierdoor zijn het aantal prikkels voor jouw en je baby aanzienlijk minder dan in de grotere spa’s. Hierdoor kunnen jullie (nog) gemakkelijker ontspannen, waardoor je spa sessie het meest (positieve) effect heeft. 

Onze baden worden gevuld met zuiver water en zijn vrij van chloor en chemicaliën.

Floaten - hydrotherapie

Je baby gaat heerlijk ontspannen (floaten) in een speciale baby privé jacuzzi (die voldoet aan de CE-normen). Het warme water (35-37 graden) heeft veel positieve effecten op de ontwikkeling van je baby. Het water is gezuiverd en is is vrij van chemicaliën en chloor, waardoor het ook geschikt is voor baby’s met een gevoelige huid en allergieën. Door de bewegingsvrijheid in het water krijgt je kindje een unieke vorm van hydrotherapie.

Hieronder de positieve effecten van hydrotherapie (floaten) op een rijtje:

  • Versterking van de spierontwikkeling
  • Draagt bij aan de longcapaciteit
  • Draagt bij aan de mentale ontwikkeling
  •  Helpt tegen krampjes en constipatie
  • Verbetert de motoriek (balans en coördinatie)
  • Verbetert het slapen
  • Vermindering van stress van pasgeborenen (prematuren)
  • Werkt kalmerend

Wij gebruiken babyvriendelijke nekdrijfringen. Hiermee kan je baby veilig gaan bewegen in het water, net zoals hij of zij gewend was in de baarmoeder. Je baby heeft geen last van de drijfring die rond zijn/haar nek zit, omdat je baby onder water zo goed als gewichtloos is. De drijfring ondersteund je baby bij het kinnetje en het onderste gedeelte van het achterhoofd. De drijfring zit los rond de nek van je baby en eenmaal in het water kan je baby vrij bewegen. Deze vrijheid is heerlijk voor je baby! 

Kinderen ouder dan 7/8 maanden die voor de eerste keer in een Baby Spa komen, accepteren de nekdrijfring vaak niet aangezien ze dit niet gewend zijn en hier bewust van zijn. Voor deze kinderen gebruiken we borstdrijfringen waar je kindje heerlijk op de buik of op de rug in kan liggen.

Tijdens de sessie blijf je als ouder te alle tijden bij het badje. Je kunt bij het badje staan en/of zitten om je baby aan te moedigen. Het floaten (hydrotherapie) is heel intensief voor de baby en daarom duurt een float sessie maximaal 20 minuten. Het kan zijn dat je baby bij de eerste keer het maar 10 minuten vol houdt, maar ook dat is al een hele prestatie. Als je vaker komt, zul je zien dat de baby het herkent en zal hij of zij het floaten langer volhouden. Na het floaten krijgt je baby een heerlijk verwarmde badcape om lekker warm te blijven. Neem voor de float sessie eventueel schone kleertjes of pyjama mee en een luier. Wij zorgen voor handdoeken een zwemluier en een badcape.

Vergelijk het floaten niet als het badmoment bij je thuis. We zien als de baby op de juiste manier geintroduceerd wordt met het water, dat hij of zij het als een fijn moment ervaart. Hierdoor vindt je baby het bad moment thuis dan ook veel fijner.

Praktische informatie

Heeft u vragen dan mag u altijd contact met ons opnemen. Dat kan via 0187 - 21 70 22 of per mail ouddorp@piuravida.nl

Wij bieden verschillende arrangementen aan. Kijk voor alle informatie op onze website.

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT? Dan ontvang je 50,00 euro korting.

SPOED CONTACT