Samenwerking

Kraamcentrum DAT heeft een nauwe samenwerking met ketenpartners in de geboortezorg zoals verloskundigen, gynaecologe, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere kraamzorgorganisaties. Door deze intensieve samenwerking is er een naadloze overgang van zorg.

Overdracht
Op de laatste zorgdag van de kraamperiode stelt de kraamverzorgende een overdracht op voor het consultatiebureau (Jeugdgezondheidszorg). Hierin worden de bijzonderheden van de afgelopen week vermeld. Ook algemene gegevens zoals de geboortedatum en jullie adres. De verloskundige dient ook een gedeelte van de overdracht in te vullen. De wijkverpleegkundige van het consultatiebureau neemt de zorg direct na de kraamzorg over. Meestal komt ze bij jullie thuis kennis maken als jullie baby zo’n 2 weken oud is. Soms is het fijn als de wijkverpleegkundige al aan het eind van de kraamtijd langs komt, zodat je direct weet waar je met al je vragen terecht kunt. De wijkverpleegkundige kan jullie, als dat wenselijk is, ook begeleiding geven in de eerste weken na de geboorte.

Integrale geboortezorg
Kraamcentrum DAt is aangesloten bij verschillende integrale geboortezorgorganisaties die regionaal georganiseerd zijn. Het betreft een intensief samenwerkingsverband tussen het ziekenhuis, de verloskundigen en kraamzorgorganisaties uit de regio. Hierdoor is de zorg altijd naadloos op elkaar afgestemd. In die regio’s maken we kwaliteitsafspraken voor de geboortezorg als geheel. Zo ontvang je de best mogelijke geboortezorg, met behoud van keuzevrijheid. Hieronder lees je meer over de verschillende samenwerkingsverbanden.

Kraamcentrum DAT is binnen haar werkgebied aangesloten bij alle Verloskundige Samenwerkingsverbanden en heeft overeenkomsten met nagenoeg alle ziekenhuizen in haar regio. Op deze manier kunnen we als zorgverleners op een eenduidige manier werken en handelen.

Annature Geboortezorg

Het samenwerkingsverband in de regio Breda e.o.

Qocon

Hét geboortezorg netwerk van Zuid-West Brabant

Coöperatie Zuid aan Zee

De juiste geboortezorg door de juiste zorgverlener