Shantala babymassage

Dit stukje is geschreven om u kennis te laten maken met een massagevorm die “Shantala” heet. Shantala massage is een ontspanningsmassage voor baby’s die o.a. ten doel heeft het contact tussen het kindje en de ouders zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
Doel
Baby’s worden rustiger en slapen regelmatiger. Daarnaast wordt het gevoel van geborgenheid versterkt. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling van alle baby’s ten goede. De massage heeft veelal een positieve uitwerking bij met name onrustige, gevoelige baby’s die veel huilen, baby’s met de neiging tot overstrekken en baby’s met veel darmkrampjes.
Waar komt de naam Shantala vandaan?
Als dank voor medewerking aan het boek “Babymassage” van de Franse arts Leboyer is de massage vernoemd naar Shantala, een moeder uit de sloppenwijken van Calcutta (India).

 

Wat is Shantala babymassage?
Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging. In Nederland is de massage ook toepasbaar gemaakt voor volwassenen met en zonder een (verstandelijke) handicap.
Shantala is een ritmische massage. Het in aandacht en met respect bezig zijn is één van de grondpeilers van de massagevorm. Door de massage kun je op een heel fundamenteel niveau in contact komen met je baby en laten voelen, dat je hem/haar volledig accepteert. Hierdoor schep je een veilige situatie.

 

Inhoud van de cursus
Iedere les verloopt min of meer volgens een vast patroon. Na het uitwisselen van ervaringen kleedt u rustig uw baby uit, waarna de cursusleider verschillende houdingen en handelingen laat zien met behulp van een babypop. Gedurende 20 à 30 minuten masseert u zo uw eigen kind. Met verschillende oefeningen stimuleert u uw kind actief te zijn of juist te ontspannen, wat in het latere leven een nuttige vaardigheid is. Na de massage worden de baby’s weer aangekleed en eventueel gevoed.

 

Thema’s
⦁ Tiltechnieken en het dragen van de baby op haptonomische wijze.
⦁ Het belang van het vertragen en om in rust en met aandacht met je baby bezig te zijn.
⦁ Wat te doen bij darmkrampjes.
⦁ Kijken naar de reactie van de baby en welke grenzen de baby probeert aan te geven.
⦁ Lichaamstaal van je baby.
⦁ Ter ondersteuning van de babymassage leer je een stukje volwassenenmassage over de kleding.
⦁ De motorische ontwikkeling.
⦁ Huil- en slaapgedrag van uw baby.
⦁ Hoe ervaart u het ouderschap ?

 

De cursus Babymassage wordt gegeven door:
⦁ Mariska Jonker (Hoogerheide) Tel : 0164 - 620 323 / 06 - 209 065 17 e-mail: jonkermariska@hotmail.com
⦁ Tamara Prins (Rucphen) Tel 06 - 487 668 94 e-mail: tamaraangelaprins@hotmail.com
⦁ Studio La Gente (zie hieronder)

Voor deze cursus kan Kraamcentrum DAT helaas geen korting aanbieden

Studio La Gente

Tijdens de gezellige shantala baby massage cursus zal je ervaren dat de massage niet alleen een rustgevend effect op je kindje heeft maar ook op jezelf. Door de massage word op een warme unieke manier de verbinding tussen jou en je kindje gestimuleerd. Je kindje zal o.a. meer ontspannen, beter slapen en heeft een positief effect bij darmkrampjes. Babymassage is geen ingewikkelde techniek. Het is een natuurlijke eeuwenoude manier, die iedere moeder en vader gemakkelijk kan leren. Je kan met de massage beginnen vanaf 5 weken. Tijdens deze cursus worden er zo nodig postnatale oefeningen aangeboden.

Deze korte cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van 90 minuten.
Kijk voor meer informatie op www.studiolagente.com

Neem gerust vrijblijvend contact op met Anja Maas via mail info@studiolagente.com of via 06 - 511 190 48

SPOED CONTACT