Wat mag je verwachten?

 

Nadat je via de huisarts, verloskundige, zorgverzekeraar of rechtstreeks met Kraamcentrum DAT in contact bent gekomen, nemen wij de zorg van je over. Na aanmelding en bevestiging van je inschrijving, maakt onze zorgcoördinator tussen  week 28 en 32 van de zwangerschap een afspraak met je voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kun je jouw vragen stellen en jouw wensen met betrekking tot kraamzorg kenbaar maken. Er wordt een kraamzorgplan achtergelaten voor de kraamtijd. Hierin wordt allerlei zaken genoteerd rondom de zorg voor jou en je kindje tijdens de kraamperiode. Heb je eerder vragen? Aarzel dan niet om te bellen op telefoonnummer 0165 – 341 334.

Kraamcentrum DAT wijst op basis van je wensen een kraamverzorgende aan jouw gezin toe. 

De kraamverzorgende houdt een urenstaat bij die achter in het kraamzorgplan zit. Hierop noteert zij iedere dag de gewerkte uren. Deze urenstaat dien je het einde van de kraamzorgperiode te tekenen voor akkoord. Op grond hiervan ontvang je van ons een rekening voor de geleverde uren kraamzorg.

Alles wat de kraamverzorgende in uitoefening van haar functie te horen en/of te zien krijgt, in het gezin waar kraamzorg wordt geleverd, is onderworpen aan geheimhouding. Kraamcentrum DAT heeft een privacyreglement. Dit reglement is kosteloos bij ons op te vragen of hier na te lezen..

Kraamcentrum DAT is verplicht om zich aan de regels van de Arbo-wet te houden in het belang van onze kraamverzorgenden. Deze regels zorgen ervoor, dat de kraamverzorgende op een veilige manier in staat is haar werk te doen. De zorgcoördinator zal je hier meer over vertellen tijdens het intakegesprek. De regels van de Arbo-wet kun je terugvinden in het zorgdossier.

Wanneer er klachten mochten zijn over een kraamverzorgende of over de manier zij haar taak vervult, dan vragen wij je om dit met de kraamverzorgende te bespreken. Komen jullie er onderling niet uit, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen alles in het werk stellen om tot een bevredigende oplossing te komen.

In het kader van hygiënisch werken, kan de kraamverzorgende bij een aantal kraam technische handelingen, handschoenen dragen. Dit ter bescherming van jezelf, jouw gezin en de kraamverzorgende zelf.

We bieden de mogelijkheid van flexibele kraamzorg (tussen 8.00 en 18.00 uur). Afhankelijk van jouw situatie, kan je met de kraamverzorgende afspraken maken er de verdeling van de beschikbare uren tijdens de kraamperiode. Wij streven ernaar dat er gedurende de gehele kraamperiode één kraamverzorgende bij je thuis komt. In overleg met onze planner wordt het moment bepaald waarop de kraamzorg start. In de meeste gevallen is dat tussen 8.00-20.00 uur. In principe leveren we ‘s nachts geen fysieke zorg. 

Het is slecht voor de gezondheid van je baby om in zijn/haar omgeving te roken. Het spreekt voor zich dat onze kraamverzorgende dan ook niet in en rondom jullie huis zal roken. Het kan natuurlijk zijn dat jullie zelf wel (binnenshuis) roken. Het is wettelijk geregeld dat de werkgever de werknemer in een rookvrije omgeving laat werken. In ons geval zijn wij zijn te gast bij jullie in huis en is dit niet te realiseren. Daarom willen we je vragen om tijdens de periode dat de kraamverzorgende bij jullie is hier zoveel mogelijk aan mee te werken en onze kraamverzorgende een zoveel mogelijk rookvrije werkomgeving te geven.

Kraamzorg valt binnen de basisverzekering, dus iedereen kan gebruik maken van de diensten van Kraamcentrum DAT.

Wanneer de kraamverzorgende een beperkt aantal uren per dag in jullie gezin aanwezig is (minimaal 3 uur), zal zij in overleg met jullie prioriteiten stellen met betrekking tot de werkzaamheden die gedaan kunnen worden. Bij volledige zorgverlening draagt de kraamverzorgende de zorg voor moeder, baby en overige gezinsleden. Je mag van haar het volgende verwachten:

Huishoudelijke taken

welke huishoudelijke taken voert een kraamverzorgende uit?
  • Sanitair schoonmaken
  • Wassen en strijken (behalve grote opgespaarde voorraden)
  • Dagelijkse boodschappen
  • Maaltijden voorbereiden (indien gewenst)
  • Planten en bloemen verzorgen
  • Stoffen en zuigen
SPOED CONTACT