Zwangerschapsmassage

 

Een zwangerschapsmassage (ook wel mama-massage genoemd) is heerlijk ontspannend en kan directe verlichting brengen bij zwangerschapsklachten. Een massage brengt je zowel lichamelijk als geestelijk in balans en dit komt de ontwikkeling van uw kindje weer ten goede. Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en uw gehele lichaam komt even helemaal tot rust, en kan zich even herstellen. Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Tevens wordt het lymfestelsel en de bloeddoorstroming door de massage gestimuleerd, waardoor de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd en er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar komen voor zowel moeder als kind. De zwangerschapsmassage kan ook positieve effecten hebben op de slaap van moeder en baby, en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties (en meer kalmte) tijdens de bevalling.

Wat is de juiste periode voor een zwangerschapsmassage behandeling? 

Je kunt de massage ondergaan vanaf de derde maand van je zwangerschap tot en met de laatste dag, en valt zeer goed te combineren met zwangerschapsyoga.

Een regelmatige herhaalde zwangerschapsmassage is een weldaad voor de moeder en voor de baby!

Aanmelden

De massage wordt gegeven in het gebouw van Verloskundigenpraktijk “Hoeksche Waard Oost”, Laning 4 in Puttershoek.

Voor meer informatie kan je de website bezoeken: www.massagepraktijknina.nl

Je kan ook telefonisch contact opnemen met massage-therapeut Nina van der Meulen via tel. 06 - 31 68 26 12.

SPOED CONTACT