Zwangerschapsmassage thuis

 

Voor deze massage komt de massagetherapeut aan huis met een speciale massagetafel met borst- en buikuitsparing. Dit betekent dat je ook hoogzwanger nog heerlijk op je buik kunt liggen tijdens de massage. En je hiervoor de deur niet uit hoeft! Wanneer je deze houding niet prettig vindt, kun je op deze tafel ook op je zij gemasseerd worden dmv ondersteuning van kussens. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in het lichaam van de aanstaande moeder. Veel voorkomende klachten zijn; hoofdpijn, bekkenpijn, kramp in de kuiten, harde buiken, vocht vasthouden, pijn klachten in de rug, nek en schouders en slecht slapen.

Massage kan zorgen voor directe verlichting van deze klachten. Ook word je bewuster van je lichaam, waardoor je de zwangerschap intenser gaat ervaren. Stress hormonen verminderen en gelukshormonen komen hiervoor in de plaats, dit zorgt voor een rustigere baby en moeder en verbetert de nachtrust. Afvalstoffen verlaten sneller het lichaam doordat de bloedcirculatie verbeterd wordt.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken in de massage zodat ongemakken op de juiste manier aangepakt kunnen worden. Zo kan het vocht in de benen behandeld worden met manuele lymfe drainage en voor extra ontspanning kan gekozen worden voor haptonomische ontspanningsmasage. Ook de zwangerschapsmassage begint met een intake om te kijken of de behandeling gegeven mag worden en om de juiste behandeling op de persoon af te stemmen.

Praktische informatie

Zwangerschapsmassage wordt gegeven vanaf 12 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Voor een afspraak neem je contact op met:

Praktijk Lifa
Linda Versendaal
Tel. 06 - 48 76 61 39
e-mail info@praktijklifa.nl

Meer informatie vind je op www.praktijklifa.nl

SPOED CONTACT