Zwangerschapsyoga Hoogvliet

 

Zwangerschapsyoga is een mooi moment om stil te staan bij het wonder wat zich voltrekt in jouw lichaam en zorgt dat je tijdens de les ongestoord zal genieten van jouw moment samen met je ongeboren kindje(s) in jouw buik.

Het zal je helpen om je zwangerschap op een positieve manier bewust mee te maken en om je zowel lichamelijk als geestelijk voor te bereiden op de geboorte van je kindjes(s). Het ongeboren kind is heel ontvankelijk voor de lichamelijke en geestelijke toestand van de moeder, door yoga leer je hiervan bewust te zijn en bewust contact te maken met jezelf en je kindje(s). Het vrouwenlichaam is gemaakt om te baren, tijdens de lessen zal je merken dat je meer vertrouwen krijgt in je veranderende lichaam en de bevalling vol vertrouwen tegemoet zal gaan, mede omdat je bewuster met je lichaam omgaat en je diverse adem- en ontspanningsoefeningen hebt geleerd. Een ontspannen lichaam en geest komt immers de zwangerschap en de bevalling ten goede.

Daarnaast zal ik een luisterend oor voor zaken rondom zwangerschap en bevalling bieden, vragen beantwoorden over de dingen die je bent tegengekomen tijdens de laatste les en heb je contact met andere zwangere vrouwen, leuk om ervaringen, ideeën en andere zaken uit te wisselen.

De integrale zwangerschapsyoga les zal bestaan uit:

Hatha Yoga: speciale oefeningen voor zwangeren; oefeningen bij complicaties. Op deze manier zal je je lichaam soepel en sterk houden en zorgen voor een goede conditie welke je nodig hebt tijdens de zwangerschap en bevalling. Er wordt gelet op een goede lichaamshouding, houdingen bij staan, slapen en baren en er is tevens aandacht voor het voorkomen en verlichten van zwangerschapsongemakken zoals bekken- en rugklachten.

Ademhalingstechnieken: voorbereidende ademoefeningen en ademoefeningen tijdens de geboorte. Adem zorgt voor energie en ontspanning.

Ze zullen je helpen de weeën op te vangen en ervoor zorgen dat de geboorte voorspoediger kan verlopen.

Ontspanningsoefeningen en meditatie: een ontspannen houding komt de zwangerschap en bevalling ten goede.

In overleg zullen er, met tussenpozen van circa 6 weken, partnerlessen gepland worden.

Praktische informatie

Kijk voor meer informatie op de website van  Claudia’s Haar & Yoga. Bij vragen kan je telefonisch contact opnemen via 06 - 130 36 576 of een mail sturen naar info@claudiashaarenyoga.nl

SPOED CONTACT