Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga biedt een mogelijkheid om op een bewuste wijze je zwangerschap te ervaren en naar de geboorte toe te leven. Je leert je openstellen voor de vele lichamelijke en emotionele veranderingen. Voor de bevalling zelf betekent, dat “bij jezelf blijven” ook als alles anders loopt dan je verwacht. Een bewuste en ontspannen voorbereiding van de geboorte betekent, contact met je kindje opbouwen. Alle yoga oefeningen bieden rust en door middel van deze oefeningen breng je je lichaam in goede conditie om de zwangerschap te dragen. Er wordt gelet op een goede lichaamshouding en door middel van ontspannings- en ademhalingsoefeningen leer je om de verschillende fases van de bevalling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Een ontspannen houding komt de bevalling ten goede.

Wat komt er aan de orde?

 • Omgaan de met de nieuwe situatie
 • Omgaan met kindje en partner
 • Evenwicht / Balans
 • Spanning / Ontspanning
 • Ademactiviteit / Energie
 • Aanraking / Massage
 • Omgaan met weeën / Perstechniek/ Nageboorte
 • Versoepelen van buik-,bekken- (bodem) en borstspieren
 • Houdingen bij staan, slapen en baren
 • Voorbereiding beide ouders op de bevalling(partneravond)
 • Wat er zich aandient

Door wie gegeven?

Anja Maas (Roosendaal) Tel. 06 - 511 190 48 E-mail: anja@yogaroosendaal.nl (doorstroomgroep)

Jackelien Karel-Stoop (Bergen op Zoom) Tel. 06 – 341 150 68 E-mail: info@prachtigbevallen.nl

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT dan krijg je 25% korting op de cursus. Heb je interesse in deze cursus? Neem dan contact op met de docente.

Enjoy Yoga

Goed je bevalling door met Enjoy Yoga!

In deze cursus reik ik je zodanig handvatten aan dat je absoluut goed je bevalling doorkomt. Het geeft als het ware een stuur in handen en zo behoud je je rust en de controle. Het scenario van je bevalling heb je niet voor het uitzoeken, maar de beste voorbereiding wel. De perstechnieken, ademhalingsoefeningen en de technieken om weeën op te vangen zijn hierbij van groot belang. Er is aandacht voor de typische zwangerschapskwaaltjes, rug- en bekkenklachten en een partneravond behoort eveneens tot de mogelijkheden. Een van de vrouwen die je voorging is Michelle en ze zei: “Dank je wel, lieve Elise. Heb superveel aan je lessen gehad. Hoorde zelfs de verloskundige zeggen: Als het kon, zou ik ze allemaal naar Elise sturen! Tot op de babymassage. Veel liefs Michelle.” Meer voorbeelden kun je vinden op: www.enjoyyoga.eu/zwangerschapsyoga

Wanneer?
Het is een doorlopende les en je kunt instromen wanneer je maar wilt. De zwangerschapsyoga wordt gegeven op maandag 17.00 uur, woensdag 18.30 uur en donderdag 19.00 uur en je kunt wisselen tussen deze lessen zoveel je wilt.

Tarieven 
Het cursusgeld bedraagt 150 euro voor 10 lessen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus. Informeer altijd even bij je eigen zorgverzekeraar. Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT, dan krijg je 25% korting op de cursus. Kijk voor meer informatie op www.enjoyyoga.eu of neem contact op met Elise Schuitenmaker via 06 - 141 64 345 of mail naar info@enjoyyoga.eu

Contact 
Yogastudio EnjoyYoga, Bruine Visstraat 32, 4611 HJ Bergen op Zoom

Zwangerschapsyoga 2.0

Je bent op zoek naar jouw droom zwangerschap en de bevalling die bij jou past. Prachtig Bevallen is er voor jou in deze bijzondere periode! Bij Prachtig Bevallen kun je terecht voor zwangerschapsyoga, behandelingen, coaching  en (zwangerschaps)massages. Met een team van gepassioneerde doula’s, yogadocentes en masseurs, die ook allemaal mama zijn!, staan wij klaar voor je om jouw zwangerschap en geboorte onvergetelijk te maken.

Zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen is echt een feestje! Wanneer je bij Prachtig Bevallen je cursus zwangerschapsyoga volgt zorg ik dat je na acht lessen zin hebt om te gaan bevallen! Tijdens de cursus leer je hoe je je weeen de baas kunt zijn en hoe je jouw bevalling eigen kunt maken, zijn er twee partnerlessen (papaproof!) want bevallen doe je niet alleen maar met z’n tweeen en je volgt de cursus in een fijne vaste groep. De cursus is opgezet vanuit mijn ervaring met zwangerschaps-, en geboortebegeleiding. Kijk voor meer info op www.prachtigbevallen.nl/zwangerschapsyoga

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT dan krijg je 25% korting op de cursus. Heb je interesse in deze cursus? Neem dan contact op met docente Jackelien Karel-Stoop. Voor meer informatie kijk je op www.prachtigbevallen.nl/zwangerschapsyoga.

Contact

Prachtig bevallen
Stationsplein 11
4611 BX Bergen op Zoom
06 - 34115068
info@prachtigbevallen.nl

 

SPOED CONTACT