Zwangerschapsyoga

 

Zwangerschapsyoga biedt een mogelijkheid om op een bewuste wijze je zwangerschap te ervaren en naar de geboorte toe te leven. Je leert je openstellen voor de vele lichamelijke en emotionele veranderingen. Voor de bevalling zelf betekent, dat “bij jezelf blijven” ook als alles anders loopt dan je verwacht. Een bewuste en ontspannen voorbereiding van de geboorte betekent, contact met je kindje opbouwen. Alle yoga oefeningen bieden rust en door middel van deze oefeningen breng je je lichaam in goede conditie om de zwangerschap te dragen. Er wordt gelet op een goede lichaamshouding en door middel van ontspannings- en ademhalingsoefeningen leer je om de verschillende fases van de bevalling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Een ontspannen houding komt de bevalling ten goede.

Wat komt er aan de orde?

 • Omgaan de met de nieuwe situatie
 • Omgaan met kindje en partner
 • Evenwicht / Balans
 • Spanning / Ontspanning
 • Ademactiviteit / Energie
 • Aanraking / Massage
 • Omgaan met weeën / Perstechniek/ Nageboorte
 • Versoepelen van buik-,bekken- (bodem) en borstspieren
 • Houdingen bij staan, slapen en baren
 • Voorbereiding beide ouders op de bevalling(partneravond)
 • Wat er zich aandient

Door wie gegeven ?

Anja Maas (Roosendaal) Tel. 06 - 511 190 48 E-mail: anja@yogaroosendaal.nl (doorstroomgroep)

Elise Schuitenmaker (Bergen op Zoom) Tel.06 - 141 643 45  E-mail: info@enjoyyoga.eu

Jackelien Karel-Stoop (Bergen op Zoom) Tel. 06 – 341 150 68 E-mail: info@prachtigbevallen.nl

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT dan krijg je 25% korting op de cursus.
Heb je interesse in deze cursus? Neem dan contact op met de docente.

Zwangerschapsyoga 2.0

 

Dat is de cursus zwangerschapsyoga bij Prachtig Bevallen in Bergen op Zoom. Je volgt met een vaste groep aanstaande mama’s (maximaal 9 (aanstaande) mama’s) de zwangerschapsyoga cursus zodat je je voorbereid op de aankomende geboorte van jullie kindje en ook nog eens andere mama’s leert kennen waar je je ervaringen voor en na de bevalling mee kunt delen.

De cursus bestaat uit 8 lessen van ongeveer 1,5 uur (waarvan 2 partnerlessen) en een terugkom moment na de geboorte van jullie kindjes.

Voor wie?

Voor alle vrouwen in regio Bergen op Zoom die (weer) mama worden en in een intieme groepscursus zich voor willen bereiden op de komst van hun kindje. Yoga ervaring is niet vereist!

Wat kost het?

De cursus kost 125 euro voor 8 lessen van 1,5 uur en een terugkom moment. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus.  Informeer altijd zelf bij je zorgverzekering of er sprake is van vergoeding voor deze zwangerschapscursus.

Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT dan krijg je 25% korting op de cursus. Heb je interesse in deze cursus? Neem dan contact op met docente Jackelien Karel-Stoop. Voor meer informatie kijk je op www.prachtigbevallen.nl/zwangerschapsyoga.

Contact

Prachtig bevallen
Stationsplein 11
4611 BX Bergen op Zoom
06 34115068
info@prachtigbevallen.nl

SPOED CONTACT