Zwangerschapszwemmen

 

Zwemmen en oefeningen doen in een verwarmd bad is een prettige manier van bewegen als je zwanger bent. De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat je niet het volledige buikgewicht hoeft te dragen. De combinatie van zwemslagen en oefeningen doen zorgt ervoor dat elke aanstaande mama soepel blijft tot aan de bevalling.

Oefeningen
Geniet van het moment dat je op je rug drijft en je voel hoe het water je rug ondersteunt. Ga op de bodem van het zwembad staan en beweeg je heupen van links naar rechts en andersom. Voel je hoe soepel dat gaat? Doe ook eens wat oefeningen in het water. Rek je beenspieren door je hiel richting je billen te plaatsen. Of houd je been gestrekt en til deze langzaam omhoog. Je zult merken dat het water je daarbij helpt. Door deze simpele oefeningen te doen houd je je lichaam lekker soepel. Natuurlijk trek je ook wat baantjes: goed voor de spieren en goed voor je conditie!

Ook je buikbaby geniet
Zwemmen tijdens de zwangerschap is niet alleen oefeningen doen voor je gezondheid, het is ook een ideale manier om met je buikbaby te spelen! Je baby geniet namelijk ook van het zwemmen. Houd je buik aan de zijkanten vast en plaats je handen nu iets onder het midden. ‘Til’ je buik een beetje op en beweeg deze langzaam van links naar rechts. Je baby geniet van deze schommelingen en wordt er lekker rustig van. Breng eens een bezoekje aan het zwangerschapszwemmen en ontdek zelf hoe fijn het is om te zwemmen tijdens je zwangerschap.

Locatie en aanmelden

Wil je ook meedoen? Neem contact op om een les af te spreken.
Ben je ingeschreven bij Kraamcentrum DAT dan kan je je waardebon inleveren voor 50,00 korting op de cursus zwangerschapszwemmen*.

De cursus wordt gegeven in:

Healthcenter Bodyline
Hulst
Tel. 0114 - 32 12 52
E-mail: infohulst@healthcenterbodyline.nl
www.healthcenterbodyline.nl

* Deze waardebon ontvang je alleen als je woonachtig bent in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Voor vragen hierover kun je bellen naar 0165 - 34 13 34.

SPOED CONTACT